Slide background

Gedeminiraliseerd water

Zuiver schoon water

Op het gebied van gedeminiraliseerd, gedestilleerd en gecondenseerd water is Aqua Tech Europe uit Lelystad de marktleider. Sinds 1986 verkopen wij demiwater in 1000 liter boxen, doordat onze oprichter een gat in de markt zag voor zuiver ‘schoon’ water. Tegenwoordig verpakken wij water in flessen tot 1 liter en containers van 1 tot 1000 liter. Grotere hoeveelheden bezorgen we met tankwagens of schepen naar uw locatie. Wij leveren gedeminiraliseerd water in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Buiten ons goed uitgeruste wagenpark en schepen beschikken wij ook over mobile demi-installaties. Dit alles kunnen we bij calamiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar inzetten.

Het proces

Als water gedeminiraliseerd wordt, wordt het water van alle zouten ontdaan. Deze zouten zitten doorgaans in kleine hoeveelheden in leiding- en bronwater. Om gedeminiraliseerd water te maken wordt het water dat nog de ionen nog bevat, over een ionenwisselaar geleid.

Hierdoor worden alle zouten uit het water verwijderd. Ons demiwater voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit laten wij controleren door het onafhankelijke laboratorium Eurofine. Op verzoek delen we graag hun onderzoeksresultaten. Demi-water is minder zuiver als gedestilleerd, omdat het nog organisch materiaal bevat. Echter voor de meeste toepassingen in een chemisch laboratorium is het net zo geschikt. Doordat er nog organisch materiaal in kan zitten, is het niet altijd geschikt voor biochemische toepassingen.

Gedeminiraliseerd water

De mogelijkheden

Water dat wij hebben gedeminiraliseerd, is veel goedkoper dan gedestilleerd water, door het eenvoudigere productieproces. Het water dat gedeminiraliseerd is, onderscheidt zich van bron- of kraanwater doordat de samenstelling veel zuiverder is. Deze samenstelling is nodig voor de kwaliteit van uw producten en bewerkingsprocessen. Voor de vele toepassingen is demiwater uitermate geschikt. Als u hogere zuiverheidseisen nodig heeft bieden wij daarvoor natuurlijk andere oplossingen.

Buiten gedeminiraliseerd water leveren wij ook

  • Gecondenseerd water. Dit water is onder druk verhit tot stoom en daarna gecondenseerd en weer opgevangen.
  • Gedestilleerd water. Dit is water wat één of meerdere malen het distillatieproces heeft doorlopen. Hoe vaker het gedestilleerd is, hoe zuiverder het resultaat.
  • Kiemvrij water. Dit is gecondenseerd water dat nog eens door een kiemafvangfilter is gegaan. De dode kiemen zijn eruit gefilterd.
  • Drink- en bronwater. Dit is water voor menselijke consumptie, waarbij bronwater uit natuurlijke bronnen wordt gewonnen.

Meer info

Wilt u meer weten over gedeminiraliseerd water en ontdekken wat Aqua Tech Europe voor u kan betekenen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha

24/7 paraat...

We staan 24/7 voor u paraat!

Bel ons in geval van calamiteiten op telefoonnummer:

© Copyright 2016. Aqua Tech Europe | Sitemap